Volvolta uusia moottoreita – B-merkintä tarkoittaa kevythybridiä

Volvo B5-moottori
Volvo on lanseerannut uusi B-moottoreita, mikä tarkoittaa kevythybridiä. Kuva: Volvo

Volvo on julkaissut uusia B-mallimerkinnällä kulkevia kevythybridivoimalinjoja nykyisten diesel-, bensiini- ja pistokehybridivaihtoehtojen rinnalle. Samalla yhtiö kertoi valmistavansa jatkossa kaikista automalleistaan lataushybridiversion.

Uudet B5-moottorit tullaan näkemään ensimmäisenä XC90-katumaasturissa. Uudet B-voimalinjat keräävät energiaa talteen jarrutusten aikana, ja tekniikan kerrotaan vähentävän kulutusta ja päästöjä jopa 15 prosentilla. Uudet Volvon kevythybridit ovat tärkeässä roolissa yhtiön tavoitteessa sähköistää kaikki valmistamansa autot ensi vuosikymmenen puoliväliin mennessä. 

Volvo XC90:ssä B5-moottori on dieselkäyttöinen, pienemmässä XC60:ssa B5:n voi sen sijaan valita joko bensiini- tai dieselkevythybridinä. XC60 tulee tarjolle myös B4-dieselkevythybridinä ja B6-bensiinikevythybridinä. Kevythybridien energiantalteenottotekniikkaa hyödynnetään jatkossa myös T8- ja T6-lataushybrideissä. Mielenkiintoinen Volvon sähköinen julkistus on myös kompaktin katumaasturin XC40:n tulevat T5 Twin Engine -pistokehybridi sekä T4 Twin Engine -pistokehybridi.