Yllättikö Takatalvi?

Olin viime viikon puolella aivan into piukeana ja pakkailin talvitakit laatikkoon. Näin oli varmasti tehnyt jo moni muukin. Autoilun maailmassa hyvä rinnakkaisilmiö tälle toiminnalle on varmasti talvirenkaiden vaihto kesäkumeihin. Vaan jo perjantaina Virossa sotilasvalaa katsomassa käydessäni kiitin onneani, että tuli kuitenkin pidettyä ne pari talvitakkia vielä esillä, eikä tarvinnut jäätyä.
Tänä aamuna ikkunasta ulos katsoessani kiitin puolestaan onneani, että olen ollut kesärenkaiden hankinnan ja vaihdon suhteen laiska, sillä luntahan siellä satoi! Monet ovat kuitenkin varmasti ehtineet pyöräyttää kesärenkaat alle, joten ajo-olosuhteissa saattoi aamutuimaan olla toivomisen varaa. Yleensä sanotaan että ensilumi yllättää, mutta olemmeko me suomalaiset jo tottumassa tähän säätilojen lämpenemiseen niin vauhdikkaasti, että nykyään meidät yllättää myös takatalvi?
Tällaisia aatoksia tänään, huomenna pistän Opel Corsan testiin ja siitä tiedossa juttua. Nauttikaa toivon mukaan muuallakin aurinkoisesta iltapäivästä!

Leave a Reply